10 February 2024

Alert | Ποινικός Κώδικας: Κατατέθηκε νύχτα το τριτοκοσμικό νομοσχέδιο Φλωρίδη στην Βουλή

 


Κατατέθηκε νύχτα, 5 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2024 το νομοσχέδιο με τις τριτοκοσμικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με τίτλο "Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης - Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας".

Δείτε το υλικό στην ιστοσελίδα της Βουλής εδώ

Μπορείτε να βρείτε εδώ το σχέδιο νόμου και εδώ την δήθεν αιτιολογική έκθεση

Υπογραμμίζεται ότι η δήθεν αιτιολογική έκθεση είναι 1.063 σελίδες επειδή σε αυτήν ενσωματώθηκαν τα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης κι όχι επειδή αναλύονται με επιστημονική επάρκεια οι αλλαγές.

Θα επανέλθουμε με νέο άρθρο. Έχουμε ήδη αναλύσει συνοπτικά τις επερχόμενες αλλαγές στο άρθρο μας Ποινικό Καθεστώς, όταν το νομοσχέδιο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

UPDATE 24/02/2024: Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο Ν. 5090/2024 (ΦΕΚ Α 30/23.02.2024) με τον οποίο ενσωματώνονται στον Ποινικό Κώδικα οι τροποποιήσεις του νομοσχεδίου Φλωρίδη, οι οποίες ψηφίστηκαν από την Βουλή την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024.

Μπορείτε να βρείτε κωδικοποιημένο τον Ποινικό Κώδικα 2024 σε μορφή .pdf εδώ και σε κείμενο στην σελίδα μας εδώ.

Μπορείτε να βρείτε κωδικοποιημένο τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας 2024 σε μορφή .pdf εδώ και σε μορφή κειμένου στην σελίδα μας εδώ.

Μπορείτε να βρείτε το νομοσχέδιο και το υπόλοιπο υλικό στο άρθρο μας Alert | Ποινικός Κώδικας: Κατατέθηκε νύχτα το τριτοκοσμικό νομοσχέδιο Φλωρίδη στην Βουλή

Μπορείτε να βρείτε τον σχολιασμό μας στο αρχικό νομοσχέδιο, όπως αυτό παρουσιάστηκε στην δημόσια διαβούλευση, στο άρθρο μας Ποινικό Καθεστώς




Ακολουθήστε μας στο twitter













Photo by Scott Umstattd on Unsplash