24 April 2024

Ευρωεκλογές 2024 - Απαγόρευση Κασιδιάρη: Υπόμνημα κατέθεσαν Νέα Δημοκρατία & ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Σπαρτιάτες

 


Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα ενώπιον του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ώστε να εμποδιστεί η συμμετοχή του κόμματος "Σπαρτιάτες" στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Το υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας ξεκινάει με την παράθεση περιστατικών (σελ. 1-5) τα οποία, κατά την κρίση της, την καθιστούν θεματοφύλακα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Δεν αναφέρεται ωστόσο ότι στις τάξεις της ΝΔ υπηρέτησε, ως πρόεδρος της, ο "εγκέφαλος" της Αποστασίας της 15ης Ιουλίου 1965, η οποία οδήγησε στην χούντα των συνταγματαρχών την 21η Απριλίου 1967, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ούτε ότι έχει εγκολπώσει πρόσωπα που έχουν αυτόγραφο του Παττακού ή υπήρξαν επικεφαλής της νεολαίας του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου. 

Περαιτέρω, παρατίθενται περιστατικά τα οποία τεκμηριώνουν, κατά την κρίση της ΝΔ, την συμβολή της στην αντιμετώπιση όσων αντιστρατεύονται την δημοκρατία μέσω της θέσπισης των διατάξεων για την απαγόρευση Κασιδιάρη και της συγκέντρωσης των δικογραφιών για την Χρυσή Αυγή. 

Επιπλέον, καταλήγει στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι δήθεν καταλείπεται ευχέρεια στον κοινό νομοθέτη, ερειδόμενη στο άρθρο 29 του Συντάγματος, να νομοθετήσει κριτήρια τα οποία τεκμηριώνουν την μη συνδρομή της "ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος". 

Εξηγούμε στο άρθρο μας  Απαγόρευση Κασιδιάρη: Όταν το 1975 ο Φλωράκης είχε προβλέψει τί θα κάνει το 2023 ο Βορίδης, ότι η βούληση του συντακτικού νομοθέτη του 1975 ήταν ότι η διάταξη του άρθρου 29 του Συντάγματος δεν έχει ρυθμιστικό / κανονιστικό χαρακτήρα, δεν καταλείπει στον κοινό νομοθέτη την ευχέρεια να εκδώσει εκτελεστικό νόμο και δεν προβλέπει τυχόν έννομη συνέπεια ή άσκηση δικαστικού ελέγχου.

Εκ μέρους του Κόμματος "Σπαρτιάτες" κατέθεσε υπόμνημα προς αντίκρουση του υπομνήματος της ΝΔ ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βαθιώτης.  

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα του ΚΙΝΑΛ.


Διαβάστε ακόμα

Ευρωεκλογές 2024: Καταχώριση υποψηφίων - Απαγόρευση Ηλία Κασιδάρη

Ευρωεκλογές 2024 - Επιστολική Ψήφος - Απαγόρευση Κασιδιάρη - Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων

Απαγόρευση Κασιδιάρη: Υπόμνημα ΝΔ προς τον Άρειο Πάγο - Υποκρύπτεται πολιτικό κόμμα υποστηρίζουν | Εκλογές Ιουνίου 2023

Απαγόρευση Κασιδιάρη: Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου - 13 συνδυασμοί εκτός

Εκλογές 2023 - Απαγόρευση Κασιδιάρη: Υπόμνημα κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ΝΔ & ΚΙΝΑΛ

Απαγόρευση Κασιδιάρη: Δεν ελέγχεται δικαστικά το άρθρο 29 του Συντάγματος λέει ο πρ. Πρόεδρος ΣτΕ κος. Ρίζος

Απαγόρευση Κασιδιάρη - Εκλογές 2023: Δημοσιεύτηκε ο Ν. 5043/2023 για την απαγόρευση Κασιδιάρη















Photo by ALEXANDRE LALLEMAND on Unsplash